Yemek Tarifleri


Kıymalı Baita Sosu

Ocak 13th, 2008 ~ Yorum Yapılmamış

MALZEMELER
1 Soğan
4 Diş Sarımsak
200 gr Kıyma
1 Havuç
3 Domates
2 Dal Taze Fesleğen
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri
Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı ezin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabuklarını soyup klipler halinde doğrayın. Fesleğen yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın.
Havuç ve domatesi kıymalı karışıma ekleyin. Fesleğen, tuz ve karabiber ilave edin. Ilınınca üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.
Dikkat. Bu sosu makarnanın veya pilavın yanında sunabilirsiniz. Pide ve ekmek üzerine sos olarak sürebilirsiniz.

Etiketler: Soslar

0 responses so far

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

Keywords: , tarifi nasıl yapılır, pişir, tarifleri, yemeği, kurabiye et yemekleri dolmalar reçeller tatlılar soslar içkiler içecekler mezeler yumurta yemekleri tavuk yemekleri

Yemek Tarifleri



Mutfak Zevki